Vakantie indrukken

 

Pasen in de vakantie tuin Met Pasen heeft de paashaas veel eieren verborgen en nodigt de kinderen uit om te zoeken. Een plezier voor jong en oud. Fruitbloesem in april In de tijd van de fruitbloesem is de tuin een pracht. Met het neuriën van de bijen kun je ontspannen in de toch al warme zon en je gedachten laten dwalen. Walpurgisnacht Zelfs in Goethe's Faust was Walpurgis Night een mythisch onderwerp. In de nacht van 1 mei worden de heksen op de Blocksberg - zoals de Brocken ook wordt genoemd - een rendez-vous en rapporteren over de slechte daden die zij gedurende het jaar hebben gepleegd. Natuurlijk zijn de kinderen in de omgeving veel mooier. Desalniettemin is het een leuke gewoonte om je te verkleden als heksen en duivels op Walpurgisabend en te luisteren naar de oude verhalen

Blütenpracht im Feriengarten Blütenpracht im Feriengarten Blütenpracht im Feriengarten

 

Kersenweken in juni / juli

Nu kunt u de heerlijke kersen rechtstreeks uit de boom plukken en ervan genieten

 

het baden

In de zomer nodigen de schone meren in de omgeving uit om te zwemmen. In Osterteich (4 km), de Bremer-Damm-Teich (8 km) of in de perenvijvers (20 km) kunt u een duik nemen in het zoete water.

 

Ostern im Feriengarten Walpurgisnacht im Harz Badevergnügen an den Harzer Gewässern

 

Appeloogst en Thanksgiving

De fruitoogst in de herfst biedt alle gasten een speciale traktatie voor de ogen en het gehemelte. De delicatessen kunnen worden bewonderd en geoogst voor de deur.

 

Köstliche Äpfel zur Erntezeit im September Die schönsten Pilze findet man direkt vor der Haustür Grillen am Feuerkorb

 

Ski en slee goed

Met sneeuw bedekte bossen bieden de vakantieganger zelfs in de winter romantische indrukken van het landschap rond het dorp. In de winter is skiën mogelijk op goed onderhouden paden in de 600 meter hoge, op 6 km afstand gelegen Friedrichsbrunn. Voor liefhebbers van alpineskiën, werd in 2013 het skigebied aan de Wurmberg in Braunlage uitgebreid uitgebreid. Dus werd er geïnvesteerd in een sneeuwkanonijsysteem en een grotere lift.

 

Alles ist tief verschneit Rodeln im Feriengarten Verschneite Idylle
Herrlich gespurte Loipen in der Bodetalarena Friedrichsbrunn Herrlich gespurte Loipen in der Bodetalarena Friedrichsbrunn Herrlich gespurte Loipen in der Bodetalarena Friedrichsbrunn
    Verschneiter Brocken

 

Komst in de binnenplaatsen in Quedlinburg

Op 1e, 2e en 3e weekend van Advent geselecteerde vakwerkhuizen openen hun deuren in Quedlinburg en verrassen de talrijke bezoekers met kostbare goederen.

 

Advent in den Höfen Mit der Harzbahn durch den Winterwald Weihnachtsmarkt in Quedlinburg

 

Harzer Bergparade in Bad Suderode

Op de 2e zondag van de advent nodigt branchevereniging Bad Suderode van Harzclub u uit voor de unieke Harz-bergparade met de mijnbouwmarkt, een kerstmarkt voor mijnwerkers. 'S Avonds is "Der Steiger kommt" te horen tijdens de grootste Noord-Duitse bergparade, die zijn climax zal vinden in het spapark met zijn mijnopkomst. In totaal namen zes clubs uit drie deelstaten met meer dan 200 deelnemers deel aan het evenement dit jaar.

 

Verschneite Idylle Harzer Bergparade Verschneite Idylle